perjantaina, huhtikuuta 2

pääsiäislomalla

Mukavaa huhtikuuta ja hauskaa pääsiäistä! Eilen olikin jo aivan ihana pyöräilykeli, tuli niin kuuma, että saattoi riisua jo piponkin päästä!

Taas lueskelin hesaria ja ihmettelin noita tuomioita. Se Vaajakoskella pankin ryöstänyt kaveri sai 2,5 vuotta vankeutta. Noin pitkään tuomioon pitää aika monta ihmistä raiskata ja moneen kertaan tai tehdä muita iljettävyyksiä. Ei niin että kannattaisin ryöstöjä, mutta kun jossain toisessa uutisessa sanottiin, että tyyppi piti koko ajan sitä jalkajousta alaspäin eikä uhannut sillä ketään. Eli aseen kanssa liikuskelu on suurempi rikos kuin ihmisten vahingoittaminen. Lisäksi ihmettelin sitä, että tyyppi maksaa pankille ja pankkivirkailijalle reilut 6000 euroa, virkailija saa paritonnia, mitä ihmettä varten pankille pitää maksaa enemmän. Mitä se pankki siinä on kärsinyt? Ryöstetyt neljätonnia, kun oli saatu takaisin.

Luin eilen sedän vaimon Lääkärikirjaa vuodelta 1929. Siellä oli monia huvittavia juttuja. Yllättävän edistyksellistä oli se, että avioero on parempi kuin onnettomassa ja moraalittomassa avioliitossa eläminen. Sen sijaan rotuhygieniaan liittyvät asiat olivat aivan käsittämätöntä. Ongelma on se, että alemmat yhteiskuntaluokat sikiävät kuin kanit ja ylemmät tekevät vain kaksi lasta. (Jokaisen parin pitäisi tehdä 3-4 lasta, etteivät ihmiset lopu maailmasta.) Ainakin tylsämieliset ja vajaamittaiset (mitä ihmettä se sitten tarkoittaakin?) pitäisi sterilisoida. Tässä yhteydessä oli mainittu myös ne vanhemmat, jotka pelkästään nautinnonhalusta ja laiskuudesta tekevät vain kaksi lasta. Se on niin huono asia, että tuskin on suurta menetystä, vaikka he tekevätkin vain ne kaksi lasta; tuskin lapsista mitään tulisikaan.

On yhtä aikaa huvittavaa ja pöyristyttävää lukea tuollaisia opuksia. Samaan aikaan voi miettiä, mille meidän aikamme asioille nauretaan ja mitä kauhistellaan 50 vuoden päästä.

Minä toivon, että nämä asiat liittyvät ympäristö- ja tasa-arvokysymyksiin, niin surkealla tolalla ne ovat.

1 kommentti:

Mlle Unikko kirjoitti...

Minusta tuntuu, että edelleenkin osa ihmisistä ajattelee kuin tuossa vuoden 1929 lääkärikirjassa. Erityisesti näistä yhteiskuntaluokista ja roduista.. surullista.

Kolmas asia, josta toivottavasti 50-vuoden kuluttua puhutaan tämän ajan kummallisuuksina on Euroopan maahanmuuttopolitiikka.