maanantaina, elokuuta 16

Vietän ylimääräistä vapaapäivää. Olen herännyt jo pari tuntia sitten, mutta en ole muuta tehnyt kuin syönyt aamupalaa ja lukenut viikonlopun lehtiä.

Kävimme lauantaina Kuopiossa asuntomessuilla. Päivä oli lämmin ja ihmisiä liikenteessä, olihan se messujen viimeinen viikonloppu. Emme kiertäneet läheskään kaikkia taloja. Vanhasta muistista tiesin, että millään ei jaksa kiertää 39 kohdetta. Ei millään. Niinpä kävimme katsomassa suurimman osan rantakohteista, muutaman erikoisemman näköisen talon ja muutaman sitten sellaisen peruskohteen, joissa voisi kuvitella asuvan "normaaliperhe".

Eniten ihmettelimme rantasaunoja. Jos tontti on jo valmiiksi aika pieni ja siihen rakennetaan suomalaisessa mittakaavassa isohko omakotitalo, niin miksi ihmeessä 20 metrin päästä talosta rakennetaan kesämökin kokoinen rantasauna? Etenkin jos talossa on sauna? Eikö olisi mukava katsella järvelle, kun tulee siitä sisäsaunasta ulos vilvoittelemaan? Tai muutenkin, eikö olisi mukava katsella omasta kodista, makuuhuoneen tai minkä tahansa huoneen ikkunoista järvelle kaunista maisemaa eikä ruman rantasaunan takaseinää?

Mies ei hyväksynyt yhtäkään pihaa. Monissa pihoissa nurmi"kentän" kokonaisala oli pienempi kuin pienessä rivitalopihassa.

Muutama musta sauna oli kiva, joitain kylppärijuttuja oli kivoja. Keittiöissä oli monesti naurettavan vähän laskutilaa, eli ei oikein kelvannut meidänkaltaisille kokkaaville ihmisille. Nytkin olen välillä niin kyllästynyt tiskipöydällä työskentelyyn.

Muutamien talojen kohdilla mietin, että olikohan unohdettu, että ollaan kuitenkin Pohjolassa, jossa talvet ovat kylmiä ja lumisia. Mikähän on fiilis kodissa, joka on melkein pelkkää ikkunaa, silloin kun ulkona on -25. Kyllähän se lämpimänä pysyy, kun lämmittää, mutta entä fiilis? Tai toisessa, muuten melko normaalissa kodissa, josta ulko-ovesta tullaan suoraan olohuoneeseen (ei edes tuulikaappia).

Talojen sisustuksia katselin ja mietin, että kyllä on niin samasta puusta kaikki veistettyjä (toki iso osa oli suurten huonekaluliikkeiden sisustamia ja nehän myyvät kaikki sitä samaa, tosin myös seinät, tapetit, kaapit ja kylppärikalusteet eivät paljoa toisistaan poikenneet.) Rajuinta taisi olla se, että yhdessä kämpässä oli VALKOINEN jääkaappi (kun se teräksinen on nyt niin in) ja yhdessä sitten vanhanaikainen pienipäinen suihkukapula. Onko ne harmaa, ruskea ja valkoisen eri sävyt nyt ihan oikeasti kaikkien lempivärejä? (No oli yhdessä talossa punaiset oven karmit. Ne oli ihan kivat, tosin vääränsävyistä punaista minun makuuni, mutta muuten kivat.

Sunnuntaina kävimme hämäläisessä englantilaistyyppisessä puutarhassa. Huovilan tila Kärkölässä oli todellakin tutustumisen arvoinen. Vanhat rakennukset eivät kuulu alkuperäiseen Huovilan tilaan, vaan ovat muualta paikalle tuotuja. Antaa kuvien puhua:

















Ja lopuksi. Viime keväänä jäivät kotisukat kesken. Nyt oli niin syksyfiilis eräänä iltana, että kaivelin neuleita esiin ja huomasin kesken jääneet sukat. Lankana on puro batik, akryylilankaa. Mukavat kotisukat tuli näistä.

5 kommenttia:

Mlle Unikko kirjoitti...

Olisin halunnut käydä asuntomessuilla, muttei sinne sitten ehtinyt kuitenkaan. Ja kommenttien perustella tuskin jäin hirveesti mistään paitsi.

Hienoja kuvia! ja mun viimeinen lomapäivä tänään..nyyh.

Anonyymi kirjoitti...

Nice fill someone in on and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.

shahanara kirjoitti...

All picture is very fine and good post!!

Cheerle kirjoitti...

http://cheerle.blogspot.com/ Tsekka blogini ja kerro ideoita, muistathan vastata kyselyyn :-)

janitA♥ kirjoitti...

Upeita maalasi kuvii ja tykkään tavasta millä kirjotat, hyvin omaperänen!♥

http://sweetlovelycandy.blogspot.com/
- Janita♥