lauantaina, heinäkuuta 3

Retrettiä ja muuta mukavaa

Minulla jäi kertomatta siitä aivan ihanasta reissusta kesäkuun puolella. Eli torstai-iltana pakkasin töiden jälkeen siskon lapsineen autoon ja ajoimme isovanhempien luokse. Ihanaa oli sielläkin vierailla taas pitkästä aikaa. Sitten jatkoimme matkaa itäänpäin. Sisko ja lapset pääsivät Kesämaahan ja minä menin Retrettiin. Päänäyttely oli loistava. 1800-luku on maalaustaiteessa suosikki ja esillä oli aivan uskomattoman hienoja teoksia. Muut näyttelyt eivät olleet ollenkaan yhtä kiinnostavia. Muutamia yksittäisiä kivoja töitä, mutta kokonaisuutena kaikki muu jäi niin kovien mimmien varjoon.

Menin aika aikaisin perjantaina aamupäivällä ja siellä luolastoissa ei ollut kuin muutama ihminen minun lisäksi. Oli suorastaan pelottavaa kävellä (en sentään ihan juossut...) pimeässä, kun ketään ei näkynyt mailla halmeilla.

Retretistä jatkoimme matkaa pikkuteitä pitkin kohti Puumalaa ja kummieni mökkiä. Matkalla sattui aivan kammottava "käärme-putosi-konepellille" -episodi, mutta en ole nähnyt yhtään ainokaista painajaista siitä.

Puumalassa oli HUIPPUA! Vaikka kelit eivät hellineet, niin söimme hyvin, lapset kalastivat, pelasimme mölkkyä ja riimupeliä. Saunoimme. Oivallinen kesälomapaikka, suosittelen. :D

Sunnuntaina ajoimme vielä Mäntyharjulle Salmelaan, jossa en ollut koskaan käynyt. Teoksia oli joka lähtöön, muutamia ihan kiinnostaviakin (etenkin siskon vanhempi lapsi, 3v, jaksoi niitä kanssani katsoa, toinen puolisko porukastamme ei oikein innostunut), mutta etenkin se miljöö oli ihania. Ihania taloja ja kukkapenkkejä.



Se olikin kyllä aikamoisen hieno reissu.

2 kommenttia:

Samsung Galaxy S3 Review kirjoitti...

It's amazing pond and garden. Is this your garden or somewhere nearby?

Anonyymi kirjoitti...

It's in Mäntyharju, Finland. Place is called Salmela.

-P